Automaat

De vraag naar automaat rijlessen wordt steeds groter. Niet iedereen vindt het prettig om in een handgeschakelde auto te rijden. Je moet meer handelingen uitvoeren en je aandacht verdelen. Wanneer je op latere leeftijd wil beginnen met rijlessen of als je rijangst of faalangst hebt kan een automaat soms geschikter zijn. Je hebt meer tijd om de verkeerssituatie in je op te nemen en dat kan rust en vertrouwen geven. Automaat rijles is ook goed te combineren met diverse handicaps, Autisme en/of ADHD. Een bijscholingscursus is hiervoor gevolgd bij Spectrum Brabant.

Na het behalen van je rijbewijs in een auto met automaat, krijg je een aantekening op je rijbewijs. Je mag dan alleen rijden in een auto met automaat. Mocht je later toch nog in een handgeschakelde auto willen rijden, moet je eerst een praktijkexamen in een handgeschakelde auto positief afronden.

Bij Ivo’s Verkeersopleidingen wordt er automaat rijles gegeven met een Volkswagen Golf Sportsvan. Deze automaat is voorzien van de meest voorkomende moderne rijhulpsystemen. Met deze auto kun je ervaring op doen met een aantal slimme veiligheids- voorzieningen die je later in steeds meer auto’s zult terugvinden.

 

Wil jij ook je rijbewijs halen?
Schrijf je dan direct in!

 

Heb je een vraag?

stel ze dan gerust via de telefoon of mail.

Chat openen
Stuur Ivo een bericht!
Hi,
Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp!